måndag 15 mars 2010

Spara pengar - vara återhållsam!


Alla vill vi ha pengar på banken eller i plånboken...

Spendera pengar som man inte har är inte att rekommendera och att inte ha pengar till räkningar eller mat är fruktansvärt frustrerande!

Oftast så lever man efter sina tillgångar och det är alltid lättare att öka spenderingen istället för att minska...

Men vill man spara till någonting speciellt, ex resa tillsammans hela familjen, så behöver man oftast vara återhållsam! Hur gör man och vad vill man "offra"?

Maten måste inhandlas och likaså räkningarna måste betalas, men det går faktiskt att titta igenom sin ekonomi ordentligt och spara 1000-lappar. Se tidigare inlägg: Nyckel till framgång

Vi ska vara återhållsamma pga vårt företag är så pass nytt, samt att vi har renoveringsprojekt i tankarna på vårt hus och vi skulle gärna vilja ut och resa hela familjen när vi har råd!

Så då får vi helt enkelt inte ut och spendera pengar på saker som är onödigt just nu! Gå ut och äta lunch/middag är inte tal om, för det kostar mer än det smakar just nu, då är det lika trevligt - om inte trevligare att bjuda hem vänner och bekanta på middag och äta lunch hemma!

Köpa nya kläder - går att göra billigare, se tidigare inlägg: Kläder

Sen funderar jag på att sätta ut prylar på blocket, saker som vi inte använder och som vi faktiskt bara förvarar i garaget...

Det går att vara återhållsam och det blir någonting som jag verkligen kommer ta tag i från och med nu och en tid framöver!

Ta hand om er i vårsolen!

1 kommentar:

  1. Ett tips..!

    Ta ut kontanter och betala med när du/ni handlar.
    Betala alltid med sedlar, samla/spara alla växelpengar det blir en slant på ett år jag lovar.
    När expediten frågar om jag har tex. 2.50 så svarar jag ALLTID, nej tyvärr.

    Visst det är superbekvämt med kortbetalning men ta det till en vana att ta ut xx antal kronor i veckan och betal dina inköp kontant så ska du/ni se vad spargrisen växer och frodas.:)

    Kram
    Mamsen

    SvaraRadera