tisdag 23 mars 2010

Hets!

Dagens samhälle innehåller ofta väldigt mycket hets! Vi förväntar oss att vi ska hinna med så mycket...

Vara med barnen ordentligt och inte bara sätta barnen framför tv-apparaten... Göra sina arbetsuppgifter, efter sina egna högt uppsatta mål... Träna... Umgås med sina vänner... Vara med sin älskade, på tu man hand... Städa... Tvätta... Gå ut och promenera... Hämta barnen på dagis/skola/fritids... Ta det lugnt... Gå ut och roa sig på stan... Göra utflykter... Gå på bio...

och så vidare och så vidare...

Vad beror allt det här på? Att man känner att man måste hinna med så mycket?
Jag fick höra några kloka ord tidigare och de löd:

  • Det finns inga måsten...(förrutom att dö...)
  • Det finns ingen annan än du som sätter dina gränser... (visst kan du ha arbetstider, som du bör passa och viss finns det arbetsuppgifter som bör göras... Men oftast är det du själv som bestämt dig för hur de ska göras)
  • Säg inte -Man måste göra så här för att... Vem är den där man? Säg istället -Jag bör göra så här för att...

Om du följer de 3 ovanstående punkterna, så kommer du känna dig lite mindre hetsig/stressig!

Sen så blir familjelivet lättare, tycker iallafall jag, om man är strukturerad. Må vara tråkigt i några människors ögon, men jag känner inga direkta måsten, utan faktiskt tillfreds i mitt liv! Det finns massa inlägg här på bloggen hur du kan strukturera upp ditt liv, för att få mer tid att göra det du vill och för att känna mindre hets och stress!

Lycka till med allt ni tar i idag! Och det finns inga måsten... Det finns bara en sak att tänka på och det är att NJUTA av livet och du ansvarar över din egen LYCKA!

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Tack för din kommentar!
    Gillar: Det finns inga måsten...(förutom att dö) =)
    Mvh kloakråttan Jenny

    SvaraRadera