torsdag 14 januari 2010

Noll tolerans


När det gäller alkohol till ungdomar och vårt ansvar som föräldrar, så är jag bestämd i min åsikt och tillämpar "Noll tolerans".

En föreläsning jag var på för några år sedan, så sa personen i fråga att kroppen först kan "ta hand om" alkoholen när man är 25 år!

Unga personer under 18 år ska inte dricka alkohol! Lagen säger så... Men ändå visar undersökningar att ca 65% av ungdomarna i årskurs 9 redan är alkoholkonsumenter.

Det finns de som tror att tonåringar som blir bjudna på öl och vin hemma lär sig hantera alkohol bättre än de ungdomar som har "noll tolerans" hemma.
Detta är inte sant.
Svenska studier visar att det är precis tvärtom. De ungdomar som får alkohol hemma dricker mer och löper större risk att få problem i framtiden!
För varje år alkoholdebuten skjuts upp minskar risken för ett framtida beroende med ca 14%!

Dessutom så har tonåringar svårare än vuxna att bedöma konsekvenserna av sitt drickande vilket gör att fulla tonåringar kan råka väldigt illa ut!

Slagsmålen ökar och olyckorna ökar, eftersom hjärnan inte fungerar lika bra som vanligt! Och de flesta tonåringar har sex fast de egentligen inte vill, eller att de inte använder skydd!

Noll tolerans från oss föräldrar minskar dessa saker, så dagens uppmaning är att tillämpa "noll tolerans" för era ungdomar!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar