torsdag 25 februari 2010

Träna nu!!


Du har säkert tänkt tanken!
En vacker dag ska du komma igång med träningen, med ditt nya liv, typ!

Och nu är den dagen här!!

Dagarna flyger fram och du blir inte yngre... Självklart kan du börja träna även om du fyllt över 40!

Kroppen och knoppen går fortfarande att träna... det tar kanske lite längre tid!
Ett gammalt ordspråk: Det går inte att lära gamla hundar att sitta - det vet vi alla att det självklart går, det tar bara lite längre tid...
Ge inte upp utan känn verkligen efter, så märker du skillnad på hur mycket mer du orkar efter ett tag!

Gör träningen roligare och mer effektiv: Gå med i en förening eller klubb! Om man brukar gå tillsammans med en polare för att träna, kan det lätt hända att det inte blir av... Alla prioriterar inte träningen lika mycket och då kan ett planerat träningspass lätt bli inställt.
Fasta träningstider gör att träningen verkligen blir av, klubbkamraterna får dig att ta i lite extra och tränarna kan ge dig värdefull vägledning. Men framför allt, så är det roligt att träna tillsammans med likasinnade.

Tänk igenom vad du verkligen gillar och sök på nätet efter en klubb i närheten av där du bor! Sen väljer du hur aktiv du vill vara i klubben - om du "bara" vill komma på träningarna och sedan smita hem till hemmets lugna vrå... eller om du vill engagera dig i klubbmöten och liknande - allt är upp till dig själv!

Det är många gånger lättare att verkligen komma igång med träningen om du har en träningskompis - har du ingen och inte vill gå med i någon klubb, logga in dig på http://www.funbeat.se/ och hitta träningskompisar där igenom! Det gäller även dig som gillar styrketräning, eftersom det kanske får dig att verkligen komma iväg till gymmet!

funbeat fyller du även i dina gjorda träningar och du har lättare översikt på att du verkligen rör på dig som du hade planerat!! Det är väldigt lätt att glömma bort hur duktig du var för 1 månad sen!!

Kan du kombinera styrketräning med konditionsträning, samt en sund kost, så ger det dig mer energi, kraft och glädje!!

Så dagens uppmaning blir: Hitta dig en träningskompis och börja träna nu!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar