fredag 26 februari 2010

Kombinerar mera!!



Många livsmedel blir ännu nyttigare om man kombinerar dem med andra livsmedel...
Här kommer tips på olika livsmedel som tillsammans kan göra din mat ännu nyttigare:

Citron + Musslor
C-vitamin ökar kroppens förmåga att ta upp järn från musslorna... Droppa citron över musslorna och njut!!

Kyckling + Pinjenötter
Pinjenötter är fyllda med Zink som förbättrar hårväxten, håller huden fräsch och naglarna stärks och proteinet i kycklingen gör att zinken tas upp ordentligt... Gör en grönsallad med kyckling och pinjenötter. Känns nyttigt och är nyttigt!

Morötter + Vegetabilisk olja
A-vitamin är bra för immunförsvaret och mörkerseendet och det behövs även fett för att vitaminet ska kunna tas upp i kroppen... Snabbstek morötterna i en wok, blanda dem i en sallad och toppa med vinägerdressing, avokado och oliver.

Bär + Havregryn
C-vitamin i bären förstärks av havregryna och förhindrar kolesterolet från att sätta sig i blodkärlen... Blanda bären med havregrynen och ät med mjölk - lättare kan det inte vara att göra en nyttig frukost!

Räkor + Fullkornspasta
Räkor innehåller mycket B6-vitamin som gör att magnesiumet från pastan lättare går in i kroppens celler, magnesium sträker hjärnans funktion... Magnesiumbrist kan visa sig i form av trötthet, depriession och obalans... Gör en wokrätt med kryddade räkor, grönsaker och fullkornspasta - kanongott och sätt igång med korsordet!

Broccoli + Nötter
Broccoli innehåller antioxidanter och nötter innehåller selen, med kombinationen så kan immunförsvaret stärkas avsevärt... Gör en sallad av broccoli, lättyoghurt, torkade tranbär och grovt hackade nötter!

Så dagens uppmaning blir: Ät riktig mat och få i dig massvis med vitaminer istället för att äta kosttillskott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar