tisdag 16 februari 2010

Diskussioner

Det är oftast roligt och trevligt att sitta och samtala/diskutera tillsammans med sina vänner/familj/sambo/man/kvinna!

Att diskutera innebär inte att man måste ha samma åsikt som de andra. Men det är oerhört viktigt att man låter varandra få prata till punkt och få sitt sagt...

Det finns folk som tror sig gilla att sitta i diskussioner, men som alltid börjar bråka och höjer sin röst, för att hon/han måste få rätt i diskussionen! Då har man fel anledning och en diskussion innebär inte att man ska försöka övertala de andra om att det ska vara på ett visst sätt!

Det är alltid roligt (tycker jag) att höra andras åsikter och vilka värderingar som den personen har, eller hur personen fungerar i privatlivet, arbetslivet eller rent av i allmänhet!

Jag har suttit i några diskussioner med bekanta som verkligen har urartat sig, för en av dessa personer vill alltid att resterande av gänget, ska hålla med henne och gör man inte det, så höjs rösterna och samtalen slutar alltid med att man känner sig irriterad, upprörd och trött!

Sådana människor är det ingen idé att sitta och diskutera med, ingen idé att lägga ner energi på, ingen idé att ens försöka förklara hur man själv känner och tycker. Det är helt enkelt bara att släppa, så känner kvinnan i fråga att hon har fått rätt... Vi har talat med personen i fråga, men då säger hon att så är det inte, hon behöver inte alltid ha rätt eller att vi ska tycka som henne.

Så dagens uppmaning blir att diskutera mera med personer som verkligen kan diskutera, utan att alltid få rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar