torsdag 1 juli 2010

I-lands bekymmer...


...japp, då är jag inne på I-Lands bekymmer! Och idag tänker jag på den nya folk krämpan som kommer att komma!

Tidigare har vi hört att man kan få musarm eller tennisarmbåge, sen kom SMS tummen...
SMS Tumme:
T9 och touchscreen är bra, då får man ingen SMS tumme, som faktiskt betyder att
man får en förslitningsskada i tummens leder och muskulatur orsakad av SMS-skrivande på mobiltelefoner. Rörelsen kan, om den upprepas tillräckligt ofta, ge vissa symptom såsom smärta omkring tummen och tumroten. Dessutom så bör man se upp, för nacke, armar och händer kan ta stryk då man kan drabbas av skador i nacke och armar.

Och nu mina vänner har det nya kommit: Mobilfinger
Antalet människor som surfar med mobilen ökar åtta gånger snabbare per år jämfört med när internet började användas för tio år sedan! Lägg sen till alla mobilspel, appar (applikationer till Iphone), mejl och andra ­funktioner som snart finns i varenda mobiltelefon och som gör att vi intensivt använder fingrarna.

Och eftersom rörelserna är av samma typ som vid sms:ande, riskerar du samma typer av skador. Även fräcka mobiltelefoner med pekskärm, där du använder pekfingret, som känns naturligt, kan det bli en mardröm för dina fingrar om du inte använder mobilen på rätt sätt. Fantastiskt hur vår kropp är uppbyggd! Vår kropp är inte uppbyggd för att bara använda fingret och eventuellt hjärnan - vi ska röra hela kroppen för att må bra!!

Så för att inte få mobilfinger, så har vi här några tips!

Träna upp dina fingrar
Genom att träna ­handen och fingrarna med en träningsboll kan du bygga upp styrka som gör dina fingrar mycket tåligare för mobil-ansträngningar och enformiga rörelser.

Två tummar bättre än en
Ska du skriva något, prova då att i stället för att använda ett pekfinger använda båda två. Det kan kännas ovant till en början, men på så sätt minskar du belastningen för ett pekfinger.

Variera ditt pekande
Du har faktiskt hela tio fingrar att arbeta med. Försök att använda olika fingrar och inte bara pekfinger eller tummen.

Peka inte i onödan
Skippa onödiga sms, långa sms-konversationer, mejl och ja, allt ­skrivande som du i stället kan lösa med genom att helt enkelt ringa i stället. Eller varför inte prata istället för att sitta med din Iphone när du är med bekanta!

Undvik små rörelser
Små och snabba rörelser är de absolut värsta för fingrarna. Så ta det lugnt när du rullar!

Det var allt för idag! Ta hand om er och njut av värmen och peka mindre!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar