måndag 21 december 2009

Vad är viktigt?

En funderare som man ska ta sig då och då är verkligen vad som är viktigt i frågan på att skälla och bråka på sina barn?

Det finns tusen saker som vi föräldrar blir upprörda på våra barn (stora som små)
  1. Ett glas välts ut över bordet...
  2. En tröja försvinner på dagis/skolan...
  3. Barnet för oljud...
  4. Barnet är uttråkad och gnäller...
  5. En dörr åker igen lite för häftigt...
  6. Barnet vill inte göra läxan...
  7. Barnet vill inte äta upp maten..

Är det så viktigt? Gör det någonting om det blir ett avbrott i middagen och man får torka upp efter den spillda mjölken? Måste man skälla och skrika på sina barn för det?

Det finns otroligt mer viktigare saker i livet än att skälla och skrika på sina barn!! Tänk om det händer någonting förskräckligt dagen efter och man har gått och lagt sig osams... Gud vad man skulle gräma sig över att man skällde och skrek på sitt barn, för en bagatell.

Oftast så gör inte barnen sakerna med flit för att förstöra, utan grunden kanske ligger i samma problem som för oss vuxna: Man har haft en dålig dag!

Kanske det bästa är att torka upp den spillda mjölken och efter maten sätta sig tillsammans och kramas och berätta för varandra att man älskar varandra!

Annars kan oxå orsaken vara en själv! Det kanske är föräldrarna som har haft en dålig dag och reagerar blixtsnabbt, utan att egentligen tänka över om det är någonting viktigt att bråka, skälla och tjafsa om!

Så ta er en funderare, sekunden innan ni skäller och skriker på era barn! Tänk själv hur ni reagerar när ni ser en förälder i en affär som skriker på sitt barn - inte vill man vara en sådan förälder!

Ett barn som möts med tolerans - lär sig tålamod!

Ett barn som blir omtyckt och kramat - lär sig att känna kärlek i världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar