måndag 23 november 2009

TV och Datafri dag

Ja, då har det blivit måndag igen! Skönt med en ny fräsch vecka?!

Måndagar har blivit en höjdpunkt i veckan, för oss i alla fall (förutom fredags mys förstås) :)
Det är nämligen så att vi har TV och datafri dag på måndagar. Så hela familjen gör någonting tillsammans... Spelar spel, läser eller faktiskt sitter och pratar!!

Vi började med det här, när vi tyckte att det blev för mycket dator för tonåringen och för mycket TV tittande för lille sonen.

Sen faller även vi vuxna in i en vardag med att sätta sig som små soffpotatisar i soffan och strö tittar på TV när barnen har gått och lagt sig - när det är så himla trevligt att sitta och prata tillsammans eller varför inte dra fram backgammonet?!?

  • När man var nykära och nyss hade träffats, då räckte inte tiden till för man hade så mycket att prata om. När man har levt tillsammans en längre tid så faller vardagen in och man glömmer bort att prata med varandra... Konstigt fenomen, men ack så vanligt!

Just idag, så har mannen lite jobb att göra en halvtimme, så då fick jag tillåtelse att ta fram datorn och skriva - men innan dess har jag redan avverkat 1 nyköpt tidning i soffan med en filt över benen och massa ljus tända i vardagsrummet. Bara den stämningen istället för en skrällande TV gör att man går ner i varv ordentligt!

  • Så dagens motto blir: sätt en dag i veckan till TV och datorfri dag, ta tiden till att vara tillsammans med dina familj och när barnen har somnat, så är det dags för dig och din partner att försök återskapa den där härliga tiden när ni var nykära! Prata, diskutera eller spela ett spel som ni båda gillar!!!

Så nu ska jag återgå till min tidning och kaffet! Ta hand om er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar