tisdag 24 november 2009

Bekräftelse!

En sak som kom upp för några dagar sen, när jag satt och pratade med en vän och som jag inte kan släppa! Det är undanhållande av information till sin partner!

Jag måste säga att jag förstår, men samtidigt förstår jag inte alls...

Varför ljuger man, vad man gjort eller vart man har varit, för sin partner om man inte har någonting att dölja? I det här fallet så fanns ingenting att dölja, men hon orkade inte med svartsjukedramat som utspelar sig då och då.

Frustrationen från min sida är, att om man är ärlig och inte ljuger i sitt förhållande, om man inte har någonting att dölja, så borde svartsjukan minska efter en tid och tryggheten borde infinna sig!

Svartsjuka är fruktansvärt jobbigt! Och har man en partner som är sjukligt svartsjuk, så vore det bästa att ta till professionell hjälp, men det kan också vara svårt att inse för den personen som det gäller! Samtidigt kanske man ska fråga sig om det är en själv som gör att svartsjuke draman utspelar sig?? Eller kanske frustrationen från sin partner att man inte till fullt och pricka tänker likadant! Den ena partner kanske vill vara hemma ofta och sitta i soffan medans den andra partner vill både ha familjelivet och vara ute med sina vänner och bekanta!

Självklart ordar jag för att behålla sin egen tid, med sina vänner och hobby, även fast man är i ett förhållande! Innan man träffades så var man en egen individ och man behöver inte bli ihopvuxna för att man är ett par! Men det tar vi någon annan gång...

Naturligtvis finns det många personer som söker bekräftelse genom att flörta på krogen eller nätet, även fast man har en partner hemma, när man borde få den bekräftelsen hemma av sin partner! Men då vet oftast inte den andra partnern om att man inte tycker att man får tillräckligt med bekräftelse på hemmaplan.
Sen kan det givetvis vara så att man är ute efter spänningen, men aldrig skulle lämna sin partner... Problemet som kan uppstå då, är att det kommer fram och vips så vill sin partnern skilja sig även fast man själv inte vill det! Då blir det struligt, verkligen!!
Alla förhållanden går upp och ner, men förhoppningsvis så är det mer uppåt än neråt. Och orkar man med nedgångarna, så får man en bättre och tryggare relation.
Blir man däremot psykiskt eller psykiskt misshandlad, så ska man gå ifrån det förhållandet illa kvickt!

Så dagens motto är att involvera din partner i ditt liv och dina tankar! Lås upp ditt hjärta och kom ihåg hur det var när ni träffades, då pratade man om allt och undanhöll ingen information alls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar