onsdag 25 november 2009

Arbete - ska det vara ett arbete eller kul?

Ja, det kan man ju fråga sig!
Det finns givetvis personer på jobbet som verkligen ser arbetet som ett arbete, dvs man befinner sig på arbetsplatsen under arbetstiden och avverkar sina timmar utan att lägga manken till, de personerna gör sina arbetsuppgifter och inget mer! De personerna går helst inte på en afterwork, julfest eller fikapauser (om det inte är obligatoriskt) och de pratar absolut inte om sitt privatliv!

Sen finns det de personerna som verkligen försöker göra arbetstiden så bra man kan göra den, de gillar att umgås med sina kollegor och följer oftast med på aktiviteterna som sker med företaget.

Men problemet i dagens samhälle är att alla arbetar skiten ur sig, man jobbar över och man är helt slut när man kommer hem. Man orkar inte med barnen, som egentligen bara vill ha uppmärksamhet av sina föräldrar när de äntligen träffas... Ska det vara så här?

Finanskrisen har gjort sitt och många av ens kollegor har fått slutat, men arbetsuppgifterna finns fortfarande kvar - och personerna som är kvar inom företaget måste ta arbetsuppgifterna som de hade innan, plus lite/mycket till!

För att göra den här tiden när arbetsbelastningen är som störst uthärdig, så vill jag påminna er om att ta små fika raster, gå ut på en kort promenad eller gå och prata med en kollega istället för att maila! Självklart bara med de personerna som ni mår bra med annars blir det negativ paus!

Dessutom så rekommenderar jag att inte glömma bort att fortsätta göra din hobby, träffa dina vänner utanför arbetet och ta er tid för er själva - Prioritera er själva, för företaget kommer inte tacka er när ni har "bränt ut er"

Ta hand om er därute och försök njuta så mycket som möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar