torsdag 16 september 2010

Lyft ditt liv!


Känns det trist att komma tillbaka till jobbet efter en fantastisk semester?

Semestern är slut och måndagsmorgon, jobb och rutinerna tonar upp sig framför dig!
Och det är just nu, efter semestern som det är den bästa tiden att göra förändringar i ditt liv!

Många saker kommer upp till ytan, under semestern. De vanliga förändringarna är att träna mer, eller äta nyttigare - de kanske är lite trista och uttjatade vid det här laget! Då känns det mer spännande med udda mål!! Och är det mer udda mål, kanske det är lättare att hålla?? Vi kan väl göra ett försök!!

Först och främst, så måste du själv vilja uppnå målet! Sen är det bra om du även hänger upp målet på en känsla: hur vill du känna dig när du har infört den nya vanan och den är en del av dit liv! Syftet är viktigt!

Här kommer jag nu lägga upp några tips till förändringar, inte alla på en gång - utan jag lägger upp några förändringar i några dagar! Mer som en följetång :)

1) BLI MER EGOISTISKT

Det är befriande och roligt att sätta sig själv i första hand och det är helt okej att börja göra det lite mer! Självklart handlar det inte om att du enbart ska bry dig om dig själv och inga andra och deras känslor! Se det mer som en stark, självsäker person som värderar sig själv som den fantastiska och unika människan du är!! Risken finns att folk tycker att just du försöker vara märkvärdig och speciell, men det är just det som gör det modigt, spännande och framför allt nyttigt!!

Erkänn att det faktiskt känns ganska bra att få vara egoistisk ibland. Att ta den största chokladbiten (eller hela själv), gå före i kön, prata gott om dig själv både med vänner, familj och på jobbet!

Gör en lista med bra drag som är utmärkande för just dig! Din utgångspunkt helt enkelt, i olika sammanhang, men endå en grundplåt att stå på!

Bestäm vad du vill ha ut av ditt liv, sätt sedan upp mål och gå din egen väg (utan att korsa lik, förstås) Men välj den stig som just du vill gå och följ inte redan utstakade stigar som alla andra har tagit... Våga säga nej när någonting inte passar och få inte dåligt samvete för det!

Samtidigt är det svårt att sticka ut hakan, om man inte har gjort det tidigare. Börja smått och öka i takt med din egen känsla och omgivning! Allt har sin tid och ingenting förändras över en natt!!

DU är FANTASTISK och du ÄR NÅGON SPECIELL!!

Fortsättning följer imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar