torsdag 9 september 2010

Bekymmer!

Ibland händer det saker som man inte kan råda över!

Saker som vänder din värld upp och ner! Den första reaktionen som sker är att man ser allt negativt och allt blir jobbigt och körigt!

När man råkar ut för t.ex att arbetsplatsen du jobbar på, flyttar till fel ort eller fel våningsplan eller att de gör en omorganisation på företaget.

Hur ska man då hantera situationen? Vad gör man, för att inte "rasa ihop", "för att inte gå under" eller för att hålla "näsan över vattenytan"?

Mitt råd är att "flyta med" och låta saker bero, sen fokusera på de positiva sakerna, som faktiskt finns runt omkring dig - de andra sakerna som får just dig att må bra! Och släppa taget om de negativa tankarna som endast genererar ännu mer negativa tankar - låt dessa negativa tankar passera och fokusera på det positiva i nuet!

Oftast och då menar jag verkligen oftast, så löser sig allt till någonting bra, eller i alla fall till någonting som inte är så "farligt" som du trodde...

Alla saker som sker i livet - gör oss människor starkare, modigare och förhoppningsvis ger det dig bättre insikt om vad som är viktigt här i livet!

Ta hand om er och era nära och kära!

2 kommentarer:

  1. Förstår vem du syftar på.... men det är inte alltid som det fungerar tyvärr.

    Hjärtklappning igen....:)

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Jag syftade inte på någon speciellt, utan det är MÅNGA människor som känner att bekymmer kommer, och ofta känns det som att allt kommer på en gång!

    Och jag VET att tänka positivt de gånger allt känns jobbigt fungerar! Att vända spiralen går om man verkligen gör allt för att tvinga bort de negativa tankarna!

    Ta hand om er alla därute och mer positiva tankar åt folket! Kram

    SvaraRadera