torsdag 21 oktober 2010

Mat

Några tips om mat , vikt och träning känns passande idag!

En nyckel till framgång och som vi alla vet om är att aldrig bli vrålhungrig! Så då ska man försöka få i sig regelbundna måltiger och då ska det vara 5ggr om dagen! Skriv gärna ner dem i din kalender, så att du känner att du har koll - efter en tid: Skriv ner hur det kändes att äta regelbundet och om det har gått dåligt, sådär, bra eller kanon!

Rensa kylen och byt bort socker och trista halvfabrikat mot grönsaker, frukt och nyttigt protein. Då blir det lättare att "välja rätt" när suget sätter till! Skriv ner i kalender mat som du tagit bort och mat som du har lagt till!

Motion är A och O, det vet vi oxå! Målet är att få in motion varje dag (minst 30min) - motion betyder inte att du måste gå till gymmet och köra stenhård träning! En promenad funkar utmärkt och går du till gymmet, så träna i din egen takt och efter din egna förmåga!! Super viktigt för att inte "tröttna" eller bli sjuk! Skriv ner efter ett tag i kalendern vilken din favorit motion är!

Skriv dagbok - det hjälper dig att förstå vad det är som orsakar ex viktuppgång eller att du står still på vågen. Glöm inte fylla i dagboken hur du sover - och försök ordna sovrummet och sovrutiner - då kroppen behöver vila och sömn för att gå ner i vikt oxå!!

Sen vill jag bara säga: Att vara "good enough" räcker. Ge dig själv utrymme för livsglädjen! Var närvarande i livet just nu! Att gå runt och vara missnöjd med sig själv skapar en ond cirkel, så ta tag i det du känner att du mår dåligt av eller missnöjd med och gör någonting åt det! När man väl har påbörjat en resa - är det lättare att inte titta bakåt utan framåt och då mår man bättre!
Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar